k ben Arianne Wopereis-Bruijn, geboren in 1964 te Den Haag, getrouwd met Hans Wopereis en moeder van 2 dochters. Mijn praktijk is aan huis in Empe (vlakbij Zutphen). Sinds 1996ben ik tevens verbonden aan het Itip, School voor Leven en Werk.
Na mijn studie Informatica aan de Rijksuniversiteit te Leiden ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als software-ontwikkelaar en als cursusleidster op automatiseringsgebied.


De grootste crisis in mijn leven heeft plaatsgevonden na het overlijden van mijn moeder toen ik 24 jaar was. Tijdens deze crisis ben ik begonnen aan een zoektocht naar mijn diepere drijfveren in dit leven. Daarin heb ik door de jaren heen zelf ondervonden hoe een diepe crisis tot persoonlijke groei kan leiden.  Vanuit die zoektocht ben ik in 1990 gestart met de 3-jarige Itip-opleiding, met als vervolg (1993) de Energetische opleiding. Van 1994 tot 1998 was ik begeleidster van groepen rond Lichaamswerk voor vrouwen (Vrouw en Energie). Van daaruit (1996) ben ik als co-begeleider gestart binnen de 3-jarige en de Energetische Opleiding binnen het Itip. Vanaf 1998 ben ik begeleider geworden en na de overname van het Itip (2000) tevens mede-eigenaar.
Op dit moment ben ik werkzaam als begeleider binnen de 3-jarige Opleiding, Instrumenten voor Hulp en ben ik beheerder en begeleider van de Energetische opleiding. Daarnaast heb ik een Praktijk aan huis voor mensen met individuele vragen, relatie-vragen en werkvragen.

Naast werk en gezin speel ik graag muziek (dwarsfluit en piano), houd ik van wandelen in de bergen, van tennissen en dansen.