Tweedaagse: Mijn kind als spiegel

Als ouder kom je in de omgang met je kinderen allerlei facetten van jezelf tegen. Je wilt je kind beschermen, maar het tegelijkertijd ook een eigen weg laten gaan. Daarbij kun je gaan merken dat je het te goed probeert te doen, of dat je niet voldoende grenzen stelt, dat je geremd bent in het uiten van je liefde, of ...vul zelf maar in. 
Kinderen houden je een spiegel voor, en het vraagt heel wat om naar je spiegelbeeld te kijken en de patronen die je hebt opgebouwd, onder ogen te gaan zien. 

Daar waar je in de knel komt in de relatie met je kind betekent het vaak dat het over zo’n vastgelopen patroon gaat. 


 


In wezen gaat het er dan over dat je moeite hebt om jezelf te zijn, liefdevol en eerlijk in het kontakt, beschermend en grenzen aangevend vanuit een natuurlijke autoriteit.

Tijdens deze themadag kijken we naar de onderliggende thema's die ten grondslag liggen aan de relatie met je kind(eren), wat de oorzaken en effecten zijn op jezelf en wat je mogelijk kunt veranderen. We werken door middel van uitwisseling, het uitspelen van situaties en visualisaties.
Deze themadag kan op aanvraag gegeven worden via een mail naar Arianne Wopereis:arianw@xs4all.nl    


In het maartnummer van 2010 van de Happinez stond een uitgebreid interview/artikel over dit onderwerp. Klik hier om het artikel te lezen.